Ирландия

Страната предлага високо качество на живот с ниски нива на престъпност и отлична здравна, и образователна система.

Ирландия

Ирландия е известна с красивите си пейзажи, приятелски настроените хора и богатата си култура. Страната предлага високо качество на живот, с ниски нива на престъпност и отлична здравна и образователна система. Обучението в ирландските университети е на английски език и е финансирано от държавата. Като членка на ЕС страната предоставя на европейските студенти безвъзмездно финансиране за таксите за обучение. След реформите във висшето образование през 2021г в Ирландия вече има 12 държавни университета и 10 технологични института и колежа.

Кандидатстване

Централизирано кандидатстване през CAO до 1 февруари ( ранно кандидатстване до 20 януари). Кандидатите имат право да подредят до 10 специалности за level 8 ( 4 годишни бакалавърски програми)  и още 10 за level 7/6 ( 3 години програми). Признати са следните сертификати по английски език: IELTS, CAE, CPE.

Класирането се извършва по бал на база обща диплома и отделни оценки по ключови за направлението предмети ( за дизайн + портфолио), и се обявява в периода юли – септември в зависимост от това кога е завършил кандидата.

Конкурентни университети

Сред най-конкурентните университети в световен мащаб са:

В Ирландия има 5 университета, които предлагат обучение по медицина и още толкова, които предлагат специализирани направления в сфери като:

  • актьорство
  • анимация
  • графичен дизайн и архитектура.

Такси за обучение и финансиране

EU студентите не дължат такса за обучение освен т.нар. contribution fee – 3 100 Euro на година, за която държавата предлага безвъзмездна финансова помощ (SUSI grant) на база приходите на семейството на студента.

Студентски живот и разходи

Кандидатстването за настаняването в Ирландия в повечето университети се осъществява на лотариен принцип, като регистрациите са в периода януари – юли в зависимост от конкретния университет. Освен общежитията към университета съществуват и опции за частни общежития.

Университети в Ирландия

Наши консултанти са работили с кандидати за успешения им прием в следните университети:

С какво може да ти помогне Eutopia:

Курсове по английски език

В Eutopia ще получите актуална и обективна информация за спецификите за всеки един сертификатен изпит и ще изготвим най-подходящия график в зависимост от индивидуалните цели и профил на курсиста.

IELTS

Подготовка и сертификати за английски език.

Виж Повече
Английски език

CAE

Подготовка и сертификати за английски език.

Виж Повече
английски език

CPE

Подготовка и сертификати за английски език.

Виж Повече
Английски език

Запази безплатна консултация!

Консултирайте се за специфичен въпрос или тема, от която се интересувате. Нашият екип ще се свърже с вас.