Белгия

Разнообразие от предлагани програми, културно богатство, динамиката на научните изследвания и иновациите. Без съмнение френскоговоряща Белгия е търсена дестинация за обучение в Европа.

Белгия

В Белгия има 6 франкофински университета и над 15 университетски колежа.

Към 2023г в Белгия има над 400 бакалавърска и магистърска програми, които се предлагат на английски език. Във френската част се предлагат предимно магистърски програми на английски, докато във във
фламандската част са университетите, които предлагат бакалавърски програми на английски език в различни области.

Кандидатстване в Белгия

За програмите на  френските език кандидатстването задължително включва диплома за завършено средно образование, академична справка до 12 клас и документ за еквивалентност на квалификацията. Крайният срок за кандидатстване е 15 юли, а класиранията се обявяват юли – септември.

Във фламандската част кандидатстването за английските програми е до 1 юни още преди да е получена дипломата за средно образование, като за някои специалности може да се изискват допълнителни изпити освен академичните резултати и сертификат по английски език (IELTS, CAE). Най-известният университет в Белгия, който предлага английски програми е KU Leuven. Типични програми на английски език са бизнес направления, инженерни, хуманитарни науки, IT и гейм дизайн.

Такси за обучение и финансиране

В Белгия френските университети имат държавни такси от 835 Euro на година, а за английските програми таксите са около 1000 Euro на година. 

Студентски живот и разходи

Във франкофонската част на Белгия университетите предлагат съдействие за настаняване ако кандидата е направил ранно кандидатстване. Стойностите варират от 350 до 500 Euro за самостоятелна стая. 

С какво може да ти помогне Eutopia:

Курсове по английски език

В Eutopia ще получите актуална и обективна информация за спецификите за всеки един сертификатен изпит и ще изготвим най-подходящия график в зависимост от индивидуалните цели и профил на курсиста.

IELTS

Подготовка и сертификати за английски език.

Виж Повече
Английски език

CAE

Подготовка и сертификати за английски език.

Виж Повече
английски език

CPE

Подготовка и сертификати за английски език.

Виж Повече
Английски език

Запази безплатна консултация!

Консултирайте се за специфичен въпрос или тема, от която се интересувате. Нашият екип ще се свърже с вас.